Lanserer 2-tonns budsjettgraver

Nyheten Lonking CDM6020 ble utviklet med ett hovedfokus: Å være en prisgunstig graver i klassen. – Denne økonomimodellen er bygget på kompromisser man lever helt fint med, sier maskinansvarlig hos importør Wee.no.

Med over 500 ulike modeller i produksjon er Lonking Holdings Limited en av verdens største produsenter av anleggsmaskiner. Den kinesiske giganten bygger i dag maskiner til flere ulike behov og i flere prisområder.

Dette er spesielt tydelig i produsentens siste modell på det norske markedet, Lonking CDM6020. Den knappe 2000 kg tunge maskinen har noe større mål enn konkurrentene i klassen, men dette gjør den rimeligere å produsere, forklarer Jan Sigurd Bakken, maskinansvarlig hos Lonking-importør Wee.no.

–  Nyheten fra Lonking er utviklet på en rimeligere plattform. Et eksempel er at den ikke har full zerosving, og i kombinasjon med større førerhytte er framkommeligheten dermed mer begrenset på små flater, sier Bakken.

–  Dette gir imidlertid også fordeler. En relativt stor styrehytte gjør at føreren får bedre plass bak spakene. Løsningen gir også mer motvekt, og dermed bedre stabilitet enn zerosvingmodellene, sier Bakken.

Lonking CMD6020 er bygget på en rimeligere plattform, noe som gjør den større en normalen for en 2-tonns graver.

Se alle våre gravere her!

Rimeligere i produksjon

Også komponentene maskinen er bygget på utgjør en forskjell.

– Jo mer kompakte komponentene er, desto mer koster de, noe som ofte gjelder alt fra ventiler og pumper til hytte og motor. I CMD6020 er det gjennomgående valgt noe større komponenter, sier Bakken.

Til tross for at CMD6020 er en såkalt økonomimodell, er den utstyrt for å takle de fleste oppdrag. Graveren har en 13,4 kW, 1,2 liters dieselmotor fra Yanmar, og leveres med standard skuffe og S30 feste. Lonking har også kombihydraulikk og opplegg for hydraulisk feste. Gummibeltene er bredbare og bommen svingbar. I førerhytta gir et varmluftapparat og et sete med fjæring komfort nok for en full vinterdag bak spakene.

– Et annet element er at smøre- og servicepunkter er lett tilgjengelige både i motorrommet og ellers på graveren, noe som gjør dette til en maskin det er enkelt å vedlikeholde. I så måte gir CMD6020 en enklere hverdag for dem som ønsker å gjøre servicejobben selv, avslutter maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Tekniske data
Egenvekt: 1850 kg
Motor: Yanmar 3TNV80F-SSLKC, 13,4 kW/2200 rpm
Fart: 4,5 km/t
Bredde: 1360 mm
Høyde: 2371 mm
Lengde: 3799 mm

Maksimal gravedybde: 2057 mm

Hurtigkobling: S30
Standard skuff: 0,04 m3

Pris: Fra kr. 190 800 + mva

Importør: Wee.no

Produsent: Lonking Holdings Limited