Fra «gambling» til solid utstyrsleverandør på nett

Adm. dir. i Wee.no, Rune Wee.

I september er det 65 år siden Wee-familien startet sin bedrift i Tysvær. I dag kan Wee.no AS skilte med å være en ledende utstyrsleverandør med en av landets 30 største nettbutikker. – Ambisjonen er ikke å bli størst, men å bli best på det vi gjør, sier adm. dir. i Wee.no, Rune Wee.

– Vi har vel knekket koden, sier Rune Wee nøkternt.

Han har nettopp fått spørsmålet om hvorfor det går såpass bra for Wee.no i en tid med høye renter og mer økonomisk usikkerhet blant bedrifter og forbrukere.

– Den korte forklaringen er vel at vi har funnet forretningsløsninger som fungerer. Vi har doblet lagerkapasiteten vår de siste to årene, og fått bedre system på våre logistikk- og serviceavdelinger. Å ha de mest populære varene raskt tilgjengelig for kunder er blant de viktigste faktorene for å lykkes i dag – det må være en god vareflyt, sier Rune.

Samtidig understreker han viktigheten av å tilby «riktige» varer til «riktig» pris.

– Hva kundene ønsker vil variere. Derfor er det viktig å lytte til markedet, se etter behovene som kundene har akkurat nå, og hele tiden vite at man har et forbedringspotensial, sier Rune Wee.

– Vi har lenge forsøkt å vise markedet at kvalitet ikke alltid betyr høy pris. Vi bruker mye ressurser på finne de riktige leverandørene for våre maskiner og utstyr, og vi deltar gjerne aktivt i utviklingen av produkter vi importerer. På den måten kan vi sikre at produktene både fungerer godt og varer lenge.

Wee har bygget flere nye lokaler i Tysvær for å kunne håndtere flere varer.

Ny retning og nytt navn

Etter at Wee i fjor solgte ut transportavdelingen fra selskapet, og etablerte Wee.no AS som nytt selskapsnavn, driver ikke Wee-familien lenger med transporttjenestene Runes far Rolf startet med for 65 år siden. Nå satses det i stedet fullt og helt på nettsalg av maskiner og utstyr til landbruk, anlegg og industri.

– Ambisjonen er ikke å bli størst mulig, men å bli best på det vi gjør. Da må vi konsentrere oss om det vi er gode på, forteller Rune.

Her kan du se historien bak Wee.no

Hentet erfaring fra Benelux

Men netthandelen Wee.no ville aldri ha eksistert om det ikke hadde vært for brødrene Wee sine entreprenørevner og vilje til å satse fra slutten av 1990-tallet.

– Min bror Åge og jeg bygget mye erfaring etter at vi startet import av brukte gravemaskiner og mobilkraner fra Nederland og Belgia. I disse årene fikk jeg god innsikt i hvordan de store utstyrsleverandørene i Benelux-landene importerte og solgte sine varer, noe som har vært helt avgjørende for hvordan vi har bygget selskapet i Norge, sier Rune Wee.

– Det er ingen tvil om at vår forretning tidvis har vært en form for «gambling», da vi ikke har visst om produktene vi importerte ville bli godt mottatt i markedet. I så måte har de siste 25 årene vært preget både av oppturer og nedturer. Disse årene har likevel gitt oss styrkene vi har i dag, nemlig lang importerfaring, høy tilpasningsdyktighet, og et stort pågangsmot, sier Rune.

Wee.no har siden starten fokusert på import av ulike maskiner, fra gravere og mobilkraner til traktorer og trucker.

– Godt teamarbeid

Selv om nettsalget alt var i gang på tidlig 2000-tallet, trolig som Norges første i sitt slag, kom nettbutikken Wee.no slik vi kjenner den i dag først opp i 2012. I dag har forretningen vokst til 53 heltidsansatte i lokalene i Frakkagjerd, og en årlig omsetning på godt over 200 millioner kroner. Runes tre barn er alle med på utviklingen av selskapet og på vei inn på eiersiden.

– Når vi nå passerer 65 år som selskap er det lov å være litt stolt. Dette har vært et teamarbeid og vi hadde ikke vært der vi er i dag uten handlekraftige og kompetente medarbeidere. Det er også på sin plass å takke alle våre titalls tusen kunder, for mange av dem har vært med oss i flere år, noe vi er veldig takknemlige for, avslutter jubilant og adm. dir. i Wee.no, Rune Wee.

Sammfunnsansvar er viktig for Wee-gjengen. Her fra selskapets årlige innsamling til Brystkreftforeningen.