Kompakt nykommer i proffsegmentet

Wee.no slipper nå nyheten YC60-9 på det norske markedet. Den kinesiske graveren i 6-tonns klassen har små ytre mål i forhold til vekt og styrke, og passer dermed godt til oppdrag i trange bymiljø.

Wee.no har samarbeidet med Yuchai-produsenten Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd siden 2018. Nyheten Yuchai YC60-9 er den sjette modellen som importøren introduserer på det norske markedet, i en serie som strekker seg fra ett til åtte tonn.

– YC60-9 passer bra innen både park-, gartner- og anleggsarbeid, og vil nok finne veien til flere landbruksaktører også. Men fordi den er relativt kompakt utformet er den spesielt godt tilpasset bymiljø, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.  

– Nykommeren har lite overheng, og befinner seg et sted mellom zero-sving og standardmål, noe som gjør den relativt enkel å håndtere i smale passasjer. Sving på bommen gjør også at graveren kommer bedre fram på trange flater, forklarer Bakken.

Maskin- og landbruksansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

6-tonneren har bommen montert i forkant av hytta, noe som gjør gravearbeidet mer oversiktlig. Lastehøyden og rekkevidden er betydelig for en 6-tonner, og med god bakkeklaring og 40 cm brede gummibelter har graveren god flyteevne.

Se alle våre gravemaskiner her!

Motor fra Kubota

Yuchai YC60-9 kommer med standard quick kobling S40, og har hydraulikk fra Japanske Nachi. Videre er den utstyrt med en rekke Kubota-komponenter, der den mest fremtredende er dieselmotoren som yter 30 kW.

– Man kan si at graveren er kraftig sett i forhold til ytre mål og vekt. Det gjør den også praktisk å ta med seg på henger til ulike eksterne oppdrag, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Utover Yuchai er Wee.no importør av gravemaskinmerkene Nante, Lonking og RWX. For mer informasjon om Yuchai, se wee.no.

Yuchai YC60

Tekniske data Yuchai YC60-9

Motor: Kubota Euro 5
Effekt: 30 kW
Egenvekt: 5700 kg
Fart: 5,1 km/t
Maks gravekraft: 3814 kg 

Bredde: 1900 mm
Høyde: 2570 mm
Lengde: 6035 mm
Graveskuffe Kapasitet: 0,2 m3

Maks graverekkevidde: 6129 mm
Maks gravedybde: 3935 mm
Maks gravehøyde: 5700 mm
Maks lastehøyde: 3855 mm
Min svingradius: 1660 mm
Maks graveområde: 6380 mm

Pris: fra NOK 459 000 + mva