Sikrer seg patent på svingbart trappesystem

Adm. dir. i Wee.no, Rune Wee, har utviklet et nytt og originalt trappesystem for utendørsbruk. De patenterte trappene kan monteres i svinger og er konstruert for bratt og ulendt terreng.

Det nye trappesystemet, som har fått navnet Preikestolen, ble utviklet av Wee.no-eier Rune Wee i løpet av fjoråret. Nå har han mottatt patent på trappen, som er testet og klar for lansering i Norge.

De varmgalvaniserte ståltrappene er i praksis vedlikeholdsfrie og tilpasset alt fra private hager og hyttetomter til campingplasser, arenaer, gårder og industriområder.

Trappesystemet er utviklet for å gjøre det mulig å ferdes trygt der det er bratt og utilgjengelig, forklarer Rune Wee.

– Det er mange tomter rundt om i landet som ikke blir utnyttet godt nok i dag, mye fordi de er for bratte og utilgjengelige. Jeg fikk ideen til Preikestolen da jeg selv ikke fant noen trapper som ga den funksjonaliteten og fleksibiliteten jeg hadde behov for. Etter ett år med utvikling og testing kom vi fram til en løsning som vi mener tilbyr noe nytt innen trappesystemer, sier Rune Wee.

Konstruksjonen gjør at trappene kan monteres i sving.

Justeringsmuligheter

Normalt er det to hull for feste i sidene av et trappetrinn. Preikestolens trinn har i motsetning hele 21 hull.

– Dermed kan trinnene festes med større vinkel eller avstand seg imellom, noe som gjør trappen veldig fleksibel i forhold til underlag, stigning og retningsendring. At trappene kan monteres i svinger gjør den svært fleksibel, forklarer Rune Wee.

Trinnene i Preikestolen, som leveres i flere bredder, er utstyrt med antiskli-mønster og har en ristkonstruksjon som slipper snø og is igjennom. Trinnene festes til armeringsjern på 12 mm i diameter, samt rundrør eller firkantrør som bankes ned i underlaget og danner fundamentet for trappen.

– Trappesystemet leveres i enkeltkomponenter som et byggesett, og kan dermed skreddersys helt til formålet. Vi har også utviklet et rekkverk som kan monteres for økt sikkerhet, avslutter adm. dir. i utstyrsleverandøren Wee.no, Rune Wee.