Tredoblet salget av stålhaller på tre år

Robust, vedlikeholdsfri, fleksibel og bærekraftig. Dette er bare noen av fordelene en stålhall gir sammenlignet med et konvensjonelt næringsbygg. – Mange har fått øynene opp for hvor brukervennlig stålhallen faktisk er, forteller adm. dir. i Wee.no, Rune Wee.

Stålhallen er en bygningsløsning som har fått økende popularitet i Norge de siste årene. Dette er noe også adm. dir. i Wee.no har lagt merke til: I 2020 leverte selskapet totalt seks stålhaller, året etter 12 haller, mens salget i 2022 nådde hele 21 haller. Det er mer enn en tredobling på tre år.

– Hovedårsaken er nok at denne typen bygg er allsidige og kan benyttes i en rekke næringer. Bruksområdene er stort sett som fjøs til dyrehold, som lager for utstyr, som verksted eller som garasje for maskiner og kjøretøy. Nå opplever vi en økning i interessen fra stadig flere bransjer, blant annet oppdrettsnæringen, forteller Rune Wee.

Rune Wee

Fleksibilitet er viktig

En av de største fordelene med stålhallen er at den kan monteres raskt og enkelt på mange typer underlag, noe som gjør den godt egnet for en rekke forskjellige lokasjoner.

En stålhall er også en kostnadseffektiv løsning, ettersom den har en lavere konstruksjonskostnad og krever mindre vedlikehold enn tradisjonelle bygningsløsninger. En stålhall i galvanisert eller såkalt primet stål er svært robust, med en holdbarhet på opp mot 100 år. 

MultiWee stålhall.

– De som går til anskaffelse av stålhaller har ofte fokus på funksjonaliteten som byggene gir. Stålhallen tåler røffe forhold både med tanke på vind, nedbør og kulde, og kan isoleres for å skape et bedre inneklima. Dette er en fleksibel løsning som kan skreddersys både bruk og beliggenhet, sier Rune.

Se alle våre stålhaller her

At stål er et 100 prosent resirkulerbart materiale gjør hallene mer miljøvennlig enn mange er klar over. Bygging av stålhaller gir dessuten mindre avfall, sier Rune.

– Vi sender ut stålhallen til brukere i hele Norge, og disse tilpasses lokale forhold og krav. For mange er dette en god og kostnadseffektiv løsning, og i så måte er det ingen stor overraskelse at stadig flere bedrifter velger denne løsningen, avslutter Rune Wee i Wee.no.

Wee.no selger i dag tre typer stålhaller i størrelsene 6,3 x 10 meter, 9 x 15 meter og 10 x 20 meter. Hallene kommer med elektriske leddporter, og kan isoleres og skreddersys etter behov.