Økte omsetningen med 42 prosent i 2022

Wee.no AS leverte nok et rekordår i 2022 og passerte for første gang en omsetning på over 200 millioner kroner. – God tilgang på varer, pålitelige leverandører og solid innsats fra organisasjonen er hovedårsakene til framgangen det siste året, forteller daglig leder i Wee.no, Roger Wee.

Med en vekst på rundt 64 millioner kroner – eller over 42 prosent – økte Wee.no AS sin omsetning til 214 millioner kroner i 2022. Utover å passere en milepæl ved 200 millioner kroner, kan nettforhandleren vise til den største prosentmessige omsetningsveksten i selskapets 65 år lange historie.

– Vi er selvsagt godt fornøyde med 2022, som bød på langt bedre markedsforhold enn vi hadde forventet. Etter at COVID-19 trakk seg tilbake har vareimporten og logistikken både blitt mer pålitelig og mindre kostbar, samtidig som vi har hatt mulighet til å fylle lagrene våre med de mest ettertraktede produktene. Pålitelige leverandører, god varetilgang og en betydelig innsats fra hele organisasjonen har vært helt avgjørende for fjorårets omsetningsvekst, sier daglig leder i Wee.no, Roger Wee.

Roger Wee er daglig leder i Wee.no AS.

Firedoblet salget av skogsutstyr

Roger Wee kan også fortelle om et år der skogsutstyr og strømsparende utstyr har vært de mest populære produktsegmentene.

– For vår del har vedkløyvere og vedmaskiner utgjort den største delen av omsetningen, og vi har mer enn firedoblet salget av dette utstyret i 2022. Men de høye strømprisene har også gjort at dieselvarmere og varmepumper er mer populært enn noen gang. Samtidig ser vi at interessen for mindre gravemaskiner og annet anleggsutstyr har holdt seg stabilt høyt igjennom hele perioden, sier Wee.

Vedmaskiner var en vinner i 2022, mye på grunn av de høye strømprisene.

Større fokus på netthandelen

Resultatet for Wee.no i fjor økte også betydelig sammenlignet med 2021, men dette mye fordi selskapet valgte å selge ut både utleie- og transportvirksomhetene som lenge har vært en del av driften.

– Under fjoråret tok vi et veivalg ved å rendyrke satsingen på salg av utstyr på nett. Vårt mål er å øke fokuset på tidsriktige produktsegmenter innen bygg, anlegg, industri og landbruk. Vi har også iverksatt utbygging av totalt 3200 nye kvadratmeter med lager og verksted som skal kunne sikre bedre flyt av varer i årene som kommer, sier Wee.

– Selv om økonomien i Norge er noe kjøligere ved inngangen av 2023, har vi fortsatt stor tro på månedene foran oss. Dette blir et år for å systematisere driften ytterligere og rigge for videre vekst, avslutter daglig leder i Wee.no, Roger Wee.

Betydelig interesse for små gravere har økt omsetningen til Wee.no.