Fjernstyrte Rudolf kan styres fra gravemaskinen

Jan Sigurd Bakken med Rudolf minidumper.

Den radiostyrte dumperen Rudolf gjør det mulig å frakte jordmasser og pukk mens man sitter i gravemaskinen. Med elektrisk drift er nyheten også praktisk der man vil unngå utslipp og støyforurensing.

Wee.no lanserer nå Rudolf, en ny minidumper i utstyrsleverandørens omfattende dumperserie. Nykommeren skiller seg ut ved både å være radiostyrt og elektrisk, noe som gir den klare bruksfordeler.

Rudolf kan fjernstyres med inntil 100 meters avstand, som betyr at en gravemaskinfører enkelt kan laste jordmasser, pukk eller annet og kjøre det vekk for tipping – uten å behøve å forlate styrehuset.

– Den nye minidumperen kan gjøre arbeidshverdagen lettere for mange. Dessuten blir arbeidet mer effektivt, mer komfortabelt og mindre sølete enn dersom man til stadighet må ut og inn av graveren, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

–  I tillegg byr den fjernstyrte dumperen på bedre sikkerhet, da du slipper å følge den nært hele veien, men i stedet kan kjøre den fra avstand både i ulendt terreng eller på byggeplasser. Et annet element er selvsagt at den er utslippsfri og svært stillegående, noe som gjør den gunstig til oppdrag inne i bygg eller i nærheten av folk, forteller Bakken.

Rudolf er enkel å manøvrere på avstand.

Enkel å manøvrere

Rudolf er en videreutviklet modell med tilsvarende egenskaper som en bensindrevet minidumper. Det gir den nødvendig bredde og vekt, som igjen fører til økt stabilitet i ulendt terreng. Med to beltemotorer, hver på 800W, tilbyr den lav svingradius og lett framkommelighet opp til 20 graders helling. Minidumperen har en lastekapasitet på opp til 400 kg og når en toppfart på 6 km/t.

Batteriet på 720 Wt gir en effektiv driftstid på tre timer, og det tar tilsvarende tid å fullade batteriet igjen. Om man ønsker er det plass til to batterier på dumperen, som man enkelt veksler imellom med en bryter på betjeningspanelet.

Tekniske data minidumper Rudolf

Batteri: 48V/15Ah – 720Wh
Brukstid: 3 timer effektiv drift
Ladetid: 3 timer
Ytelse: 2x800W beltemotorer
Nyttelast: 400kg / 180liter
Dimensjon: 1320 x 690 x 950 mm
Bredde på belter: 150mm
Hastighet (Fremover/Bakover): 0-6/0-2 km/t
Overflatebehandling: Pulverlakkert
Bakkeklaring: 82mm
Stigning: 20 grader ulastet – 12 grader 400kg last
Egenvekt: 205 kg (inkludert batteri)
Rekkevidde fjernkontroll: 100 meter
Radiofrekvens fjernkontroll: 2452,5MHz
Introduksjonstilbud: kr. 29 800 + mva

Se og bestill Rudolf her!