Oppgraderer populær vedmaskinserie

Wee.no sin vedmaskinserie oppgraderes nå med større kløyvekraft, nye 20 tonns kniver, automatisk sagefunksjon og justerbart transportbånd.

Vedmaskinene Furu, Bjørk, Gran og Eik har lenge vært storselgere i Wee.no sitt sortiment av maskiner for vedhogst. Nå har maskinene – som drives på henholdsvis bensin, PTO og elektrisitet – fått en betydelig oppgradering som betyr både enklere, mer effektiv og raskere vedproduksjon.

Først og fremst får modellene en ny og større kløyvesylinder som øker køyvekraften med flere tonn. Høyere kraft gir ofte noe tregere drift, men for å kompensere er det montert en ekstra ventil som benytter returoljen for å gi høyere hastighet på sylinderen. Dermed er syklus begrenset til bare sju sekunder. Samtidig er kniven oppgradert for å tåle hele 20 tonn, mens sagefunksjonen er helhydraulisk og automatisk uten behov for styrearm på Stihl-sagen.

Vedmaskinen Furu i aksjon.

Et matebånd forsyner maskinene med kubber opp til Ø38 cm, mens transportøren på hele 320 cm lengde fører de ferdige vedkubbene ut i andre enden. Nytt er at man nå kan svinge transportør i sideretning for lettere å fordele ferdigkappet ved.

Maskinene Furu og lillebror Bjørk har henholdsvis B&S og Lifan bensinmotorer med 15 hk effekt, og leveres med tilhengerfeste for enklere transport. Vedmaskinen Gran har PTO-drift og passer til små og mellomstore traktorer, mens Eik har elektrisk drift med 220 v/7,5 kW motor.

– Vår vedmaskinserie, som nå består av totalt sju modeller, er blitt en komplett samling som løser de aller fleste oppgaver innen vedproduksjon. Totalt har vi solgt over 500 maskiner av denne typen, og det er i hovedsak bensinmotor-modellene vi merker størst interesse for, sier daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

– Behovet og interessen for vedproduksjon har hatt en merkbar økning både under COVID og siden kraftprisene skjøt i været i fjor sommer. At flere fyrer med ved, og ønsker å produsere denne selv i større volumer, er blitt veldig tydelig, avslutter Rune Wee.

Fakta om Wee.no sin vedmaskinserie
Kapplengde: 30-57cm.
Diameter maks: Ø38cm
Akkumulatortrykk: 5-8 Bar
Motorolje: 15W40, 10W30 eller SAE30

Transportbånd: Lengde 320 cm

Kløyvesyklus: 7 sekunder
Sverd: 18″ 35 tenner – Stihl
Produksjonskapasitet: ca 5,5m3/time
Kløyvekniv: Justerbar 2- og 4-veis kniv er standard

Pris: Fra kr. 63 750,-

Les mer og bestill den her!