Slik får kajakken fargeglansen tilbake

All plast blir slitt og mister farge over tid. Da er det fint å vite at man enkelt kan få glansen og fargene tilbake med den riktige behandlingen. Her er tipsene som frisker opp fargene til din Seasy kajakk.

I bærekraftsammenheng er plast lite populært, men det er lett å glemme at få materialer er like anvendelige og robuste som plasten. At plast varer lenge er selvsagt en utfordring om den skulle ende i naturen, men en stor fordel om man er flink til å vedlikeholde plastproduktene sine. Da kan man nemlig gjenbruke framfor å kaste og kjøpe nytt.

– Utstyr som kajakker eller hagemøbler i plast vil med tiden falme, men er fortsatt like sterke og brukervennlige. Derfor er det fint at du med noen enkle grep kan pusse fram fargene igjen slik at produktet fremstår som nytt, sier Vivian Wee, markedssjef i Wee.no.

Polytrol et er av midlene du kan bruke for å få liv i fargene i plasten.

Her er Vivians tips til hvordan du frisker opp fargene i en eldre Seasy kajakk:

1. For å oppnå det beste resultatet er det viktig å vaske kajakken helt ren, helst med hjelp av et kraftig, fettoppløsende vaskemiddel. Bruk gjerne en høytrykkspyler for å få av flekker eller kjemikalier som sitter godt fast i plasten. La produktet tørke helt før du går videre.

2. Det finnes flere typer produkter som henter fram fargen og «fornyer» plasten. Owatrol, Alanor, Krefting, Woca og Alforts er eksempler på leverandører av plastrengjørende og -fornyende midler.

3. Vi brukte Polytrol fra Owatrol, som er en tyntflytende plastfornyer uten silikon. Denne fungerer også på metall, gelcoat eller lakkerte flater. Middelet gjenoppliver den opprinnelige fargen og glansen ved at det trenger inn i underlaget og gjenfukter pigmentene, noe som gjør at farge og glans kommer tilbake.

4. Påfør Polytrolen jevnt på hele kajakken med en lofri klut, og la den virke i 10-20 minutter før du tørker den av med en mikrofiberklut. Pass på at du ikke påfører i direkte sollys, eller at underlaget du smører på er for varmt.

5. Hvor mange ganger du må gjenta behandlingen vil variere, men du får ofte et bedre resultat om du gjentar én eller to ganger.

6. La kajakken tørke helt i skyggen før du du tar den i bruk.

Les mer om våre kajakker her!

Seasy blir så god som ny med litt fargebehandling.