– Enorm interesse for bensindrevne fliskuttere

En vår utenom det vanlige har gitt store utslag på salg av maskiner i Norge. Fliskutteren har aldri vært mer populær, forteller daglig leder i Wee.no.

COVID-19 har bidratt til langt mer hjemmetid for nordmenn enn noen tidligere vårperioder. Dette har vekket et behov for restaurering, hagearbeid og andre prosjekter på egen eiendom – noe som igjen har hatt en stor innvirkning på hvilke innkjøp nordmenn gjør. Omsetningsmessig har nettforhandleren Wee.no hatt en tilnærmet normal vår, men salget av enkelte maskiner har vært heller utradisjonell, forteller daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

– Fliskuttere har blitt et enormt populært produkt, og rives nærmest bort i alle kategorier. På kort tid har vi solgt rundt 200 maskiner, noe som er opp 49 prosent i april og mai samlet sett, sier Rune.

Rune Wee
Rune Wee

Dette er vår mest populære fliskutter nå!

– Normalt er fordelingen mellom traktordrevne og motordrevne fliskuttere rimelig lik, men i år har sistnevnte gruppe solgt betydelig bedre. Med andre ord er det svært mange der ute som rydder sine tomter og holder skog og kulturlandskap åpent i tiden de nå har til rådighet, sier Rune.

Store forskjeller fra sør til nord

En annen faktor er årets uvanlig store klimaforskjell i Norge. Den sene våren i Nord-Norge – der snøen fortsatt dominerer i terrenget – har en innvirkning på markedet, forteller Rune Wee.

– En tidlig vår i sør og en sen vår i nord betyr at sesongen for ryddeutstyr som fliskuttere blir svært lang. Den omfattende interessen har dermed ikke helt rukket å ta av i de nordligste fylkene, noe som betyr at vi bare så vidt har sett starten på denne trenden, sier Rune.

– Mye av salget kan vi tydelig knytte til langhelger som Kristi Himmelfart og FliskutterPinse, når svært mange tomteeiere, småbrukere og bønder planlegger å gjøre en innsats, forklarer Wee.

Samtidig går det mye relatert utstyr – så som beitepussere, spredere og ATV utstyr – både til enkeltmannsforetak og bedrifter. Dessuten øker delesalget når stadig flere har mer tid til overs. Det foregår en «ryddedugnad» både i næringslivet og det private, sier Rune Wee.

– Vi kan enkelt konkludere med at korona ikke har satt en demper på arbeidsinnsatsen i Norge, avslutter daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

Se alle våre fliskuttere og relatert utstyr her!