Bedriftenes innkjøpsrutiner kan være forandret for godt

RWA180H hjullaster

Korona bidrar til å endre måten entreprenører og industribedrifter gjør innkjøp på. Disse fem faktorene vil være med på å avgjøre hvor bedriftene handler sitt utstyr fremover.

Wee.no selger hjullastere, gravemaskiner, trucker, traktorer, vedkuttere, stålhaller og annet relatert utstyr, og har for tiden fullt opp med å sende utstyr til bedrifter i hele landet. Selskapet i Tysvær har solgt utstyr og maskiner på nett i snart to tiår, og har fulgt nøye med på handelstrendene den siste tiden.

Både måten vi handler på, og hva vi handler, har endret seg under den pågående helsekrisen vi er inne i. Dette gjelder både privatmarkedet og proffmarkedet, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Mange trenger mindre maskiner for småoppdrag i koronatider.
Mange trenger mindre maskiner for småoppdrag i koronatider.

– Privatmarkedet handler for tiden om hjemmeprosjekter, både i hus og hage. Nå har vi tid til å gjennomføre hva vi en gang startet, eller begynne på noe nytt, enten det er utbygging, renovering, hagearbeid eller annet. Til dette trenger vi utstyr, men uten at vi har tid eller ønske om å sondere i fysiske butikker. Netthandel blir løsningen, og mange ringer oss nå for å forhøre seg om hvilket utstyr som dekker deres behov, forteller Bakken.

Sjekk ut våre mini-dumpere her!

Proffmarkedet i endring

Små og mellomstore entreprenører, verksteder, industribedrifter og gårdsbruk står nå i en situasjon der markedet er usikkert fremover. Dermed endres innkjøpsrutinene og prioriteringene for bedriftsledere og innkjøpsansvarlige.

Enkelte endringer som korona har brakt med seg, har kommet for å bli, tror Jan Sigurd Bakken. Han mener proffmarkedet på utstyr og maskiner vil ta en

Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.
Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

vesentlig kursendring i kjølvannet av koronakrisen.

Det er spesielt rundt disse punktene at markedet vil se en endring, og som vil avgjøre hvor bedriftene handler inn maskiner og utstyr:

  1. Netthandel øker: Utviklingen innen netthandel av utstyr, også av størrelsen hjullaster, trucker og gravemaskiner, er i ferd med å bli normalen. Dette vil vedvare og forsterkes etter COVID-19, fordi tilliten til netthandel øker i befolkningen. De som kan tilby de beste og smidigste handelsløsningene på nett, vil også vinne kundene.
  2. Prisene presses: Prisene presses ytterligere for aktørene i markedet, mye på grunn av mer effektive salgskanaler over nett. Store og tunge organisasjoner og franchiser vil lide om de ikke tilpasser kostnadsnivået til det økte prispresset.
  3. Større fokus på kompetanse og service: At stadig flere handler på nett, betyr ikke at de ikke behøver kjøpsstøtte og hjelp til å ta de rette valgene. Kundene vil handle hos dem som kan tilby best mulig kompetanse og service vedrørende produktene de selger – og helst til alle døgnets tider. Det innebærer også god tilgang til reservedeler, etterservice på produkter etc.
  4. Flere spesialister: Økt behov for kompetanse betyr også at vi får flere spesialister innen avgrensede produktområder. Det er ikke nødvendigvis bredden av produktsortimentet som blir avgjørende, men at man kan tilby et produkt i flere prisklasser som tilfredsstiller de ulike behovene til innkjøperne. Noen trenger topp kvalitet og finish, og er villig til å betale for dette – for andre er en enklere modell mer enn godt nok.
  5. Større fokus på bærekraft: Krav til bærekraftige løsninger og lavere utslipp vil sette sitt preg på innkjøp av utstyr i fremtiden. Hvordan er produktene utviklet, hva er de laget av, og kan de resirkuleres? Finnes det elektrisk utstyr som kan erstatte diesel/bensindrevet utstyr og maskiner? Salgsaktører som setter dette i fokus, og kan dokumentere bærekraftige tiltak både i egen drift og i produktporteføljen, vil på sikt få en stor fordel.

Wee.no jobber stadig med å tilpasse butikken i takt med behov og med markedsutviklingen generelt, sier Jan Sigurd Bakken.

– Alle må tilpasse seg en ny virkelighet, og endringene vi nå ser komme tar vi på største alvor. Det må vi også gjøre dersom vi skal kjempe om kundene i fremtiden, avslutter maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Se alt vårt utstyr her: Anlegg og industri, landbruk og skogsdriftskuffer og belter,  hall/telt/stålhaller, brygger og bryggeutstyr

Følg oss på LinkedIn eller Facebook, og få med deg produktnyheter og gode tilbud før alle andre!

Elektrisk tralle gjør jobben lettere.
Elektrisk tralle gjør jobben lettere.