Mindre motor – større målgruppe

Wee.no lanserer nå en oppgradert versjon av den populære mini-graveren Nante NT18 DR. En ny og mindre motor er oppskriften for å nå en større brukergruppe.

Nå lanseres NT18 DR, som baserer seg på WeeGruppens to år gamle bestselger. 2-tonneren er utstyrt med et oppvarmet styrehus med vindusviskere og åpnbare sideruter, og kommer med forlenget stikke på 1,4 meter som gir en gravedybde på opp til 2,4 meter. Dette en lett håndterbar maskin tilpasset små og mellomstore oppdrag som gartnervirksomhet, drenering, mudring, såling og landskapsarbeid.

Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.
Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Den største oppgraderingen består i at den tidligere Laidong dieselmotoren, som yter 19 kW, nå er byttet ut med en Perkins diesel på 15 kW. En modelloppgradering med redusert motoreffekt er ikke vanlig, men dette er gjort av flere grunner, forklarer maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– For å møte EU sine stadig strengere utslippskrav – en utvikling som ledes an i det tyske markedet – har produsenten Jianxi Nante Construction Machinery Co. Ltd valgt å oppgradere til en renere og mer driftsikker motor. At den nye Perkins-motoren yter under 15 kW gjør dessuten at kravene om maskinførerbevis og årlig kontroll og sertifisering bortfaller. Dermed tilhører NT18 en ny generasjon «grønne» gravere som samtidig er tilgjengelig for flere, forklarer Bakken.

–  Mindre motoreffekt betyr også litt mindre pumpekapasitet, men maskinen fremstår vel så kraftig som forgjengeren. En annen forskjell er at støy og vibrasjoner reduseres betydelig. Samlet sett gjør dette NT18 DR til et godt eksempel på at «down-sizing» kan fungere bra i en tid der bærekraft blir stadig vikigere, avslutter Jan Sigurd Bakken i Wee.no.

Les mer om den nye modellen, og se prisen her.

IMG_4545