– Fjell og camping en super kombinasjon

Familien Rinck hadde ingen erfaring med campinglivet da de skaffet seg WeeCamp for halvannet år siden. I dag er det isolerte foreltet – som er montert i vakre Røldal – blitt den skiglade familiens andre hjem.

– Vi har alltid vært glade i fjellet, men å investere i leilighet eller hytte her oppe mente vi var i overkant kostbart. Isolert fortelt ga oss komforten vi var ute etter uten å måtte ta opp dyre lån, forteller Ronald Rinck.

Halvannet år etter at han monterte sitt WeeCamp på Saltvoll camping i Røldal, kan han ikke tenke seg å være noe annet sted i helgene. Familien Rinck, som er aktive og liker seg utendørs, har forelsket seg i mulighetene campingtilværelsen gir dem.

Aktive i vintersport
Med far fra Nederland og norsk mor flyttet Ronald først til Norge som 14 åring. Bare uker senere hadde han slalåmski på beina, en hobby han har hatt stor glede av siden. Når han i dag kjører alpint, kjører guttene på 14 og 16 år snowboard.

– Røldal er et skiparadis om vinteren, og fordi vi er så alpininteresserte oppholder vi oss her tre av fire helger i vinterhalvåret. Om sommeren kan vi padle, bade eller gå i fjellet. Dessuten har vi alt av fasciliteter vi trenger på eller ved campingplassen, sier Ronald, og legger til at familien på fire oftest tar bussen de to timene fra Haugesund på helgeturene til Røldal. Alt av klær og skiutstyr har de jo i campingvogn og fortelt uansett.

Ronald ble først oppmerksom på WeeCamp i en reportasje på nett, og tok turen til Førresfjorden for en nærmere titt. Kort tid senere hadde han investert både i fortelt og campingvogn, og familien Rinck var en del av den store campingfamilien.

– Komfort har vært et nøkkelord for oss. Selv om vi er aktive og mye ute i naturen, vil vi gjerne ha det som hjemme når vi er under tak. I dag har vi innredet med blant annet sovesofa og spisebord til seks, og vi har et dartspill hengende på veggen. God gassvarme og forbrenningstoalett gjør det enkelt å være helgeturister, forteller Ronald, som har den største versjonen av WeeCamp tilgjengelig.

Snø er uproblematisk
At det har vært mye snø på Vestlandet i vinter, har familien Rinck fått erfare i Røldal. Supert for skiforholdene, men en viss utfordring i campingtilværelsen. Ronald fant imidlertid ganske fort en løsningen for snømassene på taket.

– Alt jeg gjør er å fyre godt med ovnen, og dagen etter kan jeg bare dytte av de oppvarmede snømassene fra WeeCamp-taket. Enkelt og greit, forteller Ronald.

– Fjellivet og campinglivet er en super kombinasjon. Når investeringen heller ikke er stor, er dette noe for alle friluftsinteresserte. Vi har elsket dette fra første stund, og gleder oss til mange helgeturer til Røldal, avslutter Ronald Rinck, som alt har planlagt en lang påskeuke på fjellet.