Lanserer ny vedmaskinserie med tre forskjellige drivlinjer

Stabilt høye strømpriser har fått fart på markedet for vedmaskiner i Norge. Etter innspill fra brukergruppen lanserer Wee.no nyhetene Alm og Teak, to vedmaskiner i en serie utviklet for å møte dagens produksjonsbehov.

2022 ble et rekordår i omsetning av vedutstyr i Norge, og Wee.no økte sin omsetning innen kategorien med hele 400 prosent. Som et svar på den økte etterspørselen har selskapet nå fått utviklet en helt ny serie vedmaskiner tilpasset skogeiere, yrkesgartnere og landbrukere med behov for effektiv produksjon av større mengder ved.

Utgangspunktet i serien er vedmaskinene Alm og Teak, som har likt oppsett – men med ulik drivlinje: Teak driftes av en Briggs&Stratton bensinmotor på 13,5hk, mens Alm har PTO-drift og monteres på traktor med effekt fra 20 hk. I tillegg kan Alm monteres til separat elektrisk motor (PTO) på 6kW, og dermed kjøres på strøm, noe som også gjør den brukervennlig i lukkede rom.

Teak vedmaskin drives på egen bensinmotor.

Lyttet til brukergruppen

Den nye serien er utviklet for å være mer dynamisk og lett å håndtere, forklarer maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– Vi har lyttet til gode innspill fra brukergruppen og tatt hensyn til deres behov under utviklingen. Det har gitt oss en serie som favner bredt med tanke på bruk og betjeningsmuligheter, sier Bakken.

– For det første har vi nå et matebånd på hele 190 cm som går helt inn til sagen, noe som tillater raskere mating og større stokker opp til 48 cm diameter. Vi har utvidet også transportbåndet til 19 cm bredde for enklere utmating, og har montert en svingbar transportør på 320 cm for lettere fordeling av vedkubber, sier Bakken.

– Nå har vi også en mer effektiv ilgangsventil som gjør at oljen returneres direkte til trykksiden, noe som gir større hastighet på stempelet med sykluser på seks sekunder. En annen oppgradering er hydraulisk sverdfunksjon på sagbladet, som gir mindre fysisk belastning på skuldre ved betjening.

Alm og Teak er utstyrte med og sverd og kjede fra Stihl, og har kløyvekraft opp til 20 tonn. Trykket til sagene kan justeres med akkumulator. Vedmaskinene har firedelte kniver, og en produksjonskapasitet på opp til 5,5 m3 i ved i timen. Vedmaskinen kan utstyres med sponutskillere, stokkebord og hydraulisk stokkelift.

Fakta om vedmaskin Alm/Teak

Motor: Alm PTO-drift (540 RPM)/Teak B&S 13,5 HK med EL-start
Maks diameter: Ø48
Kløyvetrykk: 20t
Kløyvesyklus: 6 sekunder
Standard kniv: 4 deler kniv
Bredde mateband: 19 cm
Bredde transportband: 25cm
Lengde mateband: 190cm
Lengde transportband: 320 cm
Sverd: 20″
Kjede: 20″ (Stihl)
Produksjonskapasitet: ca. 5,5 m3/time

Pris vedmaskiner: Fra kr. 75 000 + mva

El-motor for PTO: kr. 22 500 + mva

Se alle våre vedmaskiner her!