Slipper ny hjullaster i kompaktklassen

Heracles H260 er navnet på den nye hjullasteren Wee.no nå lanserer i det norske markedet. – H260 inngår i en klasse som har merkelig lite utbredelse i Norge, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Heracles er en av de største kinesisk produsentene av anleggsmaskiner, med forhandlere over hele verden og en produksjonskapasitet på over 50 000 maskiner i året. Etter flere års fravær relanseres nå hjullastermerket på det norske markedet.

Først ut fra importør Wee.no er den 2,8 tonn tunge og kompakte Heracles H260, en maskin som plasserer seg midt i den stadig mer ettertraktede kompaktklassen for hjullastere. Heracles-produsenten står dessuten bak søstermerket RWX, en serie gravemaskiner og hjullastere som Wee.no har forhandlet i Norge siden 2019.

Allsidig verktøy

Med lav svingradius, kraftige dekk og et komfortabelt styrehus er Heracles H260 en maskin som gjør god nytte i flere sammenhenger og årstider, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– Om vi sammenligner oss med våre naboland, har den kompakte hjullastere stått litt i skyggen av traktorer her i Norge. Med tanke på allsidigheten til hjullasteren er dette egentlig litt merkelig. En maskin som H260 er like godt egnet til drift av parkanlegg og bymiljøoppdrag som til byggeprosjekter eller håndtering av rundballer i landbruket. I dag er snømåking en av de viktigste oppgavene for hjullastere i denne klassen, forteller Bakken.

Mye utstyr

Heracles er utstyrt med en Yanmar EURO-5 motor som yter 34,3 kW, noe som gir en løftekapasitet på 1500 kg. Hjullasteren kan rigges for varierte oppdrag med utstyr som skuffer, pallegafler, klyper, blandemaskiner, aggregater og beitepussere. Med blant annet ryggekamera og varme i styrehuset er H260 godt tilpasset lange oppdrag i kulda, og ønsker man å flytte den over distanse er størrelsen godt egnet til enkel frakt på henger.

– Heracles er et merke som selges i store deler av verden, og som blant annet har etablert seg i Sverige. I så måte er den godt tilpasset nordiske forhold både med tanke på komponenter og driftssikkerhet, komfort og allsidig bruk. Vi har stor tro på markedet for kompakte hjullastere i Norge, avslutter maskinansvarlig i Wee.no. avslutter Jan Sigurd Bakken.

Se alle våre hjullastere her!

Tekniske data Heracles H260

Høyde: 236 cm

Bredde: 120 cm

Lengde: 473,5 cm

Motor: Yanmar 4TNV88C diesel

Effekt: Max. 34,3 kW

Egenvekt: 2850 kg

Maks løft: 1500kg

Maks fart: 20 km/t

Pris: fra 280 000 + mva

Importør: Wee.no