Lanserer sin første batteridrevne minigraver

Nyheten RWX 1,2 Electric er Wee.no sin første elektriske gravemaskin i Norge. Lang batteritid og gode brukeregenskaper gjør at RWX sin nykommer går rett i strupen på dieseldrevne konkurrenter i klassen.

RWX 1,2 Electric, som har sin europalansering i Norge, er basert på den populære og dieseldrevne søstermaskinen RWX-1E som kom til Norge i fjor. Begge maskinene er utviklet for norske forhold, noe som betyr kort hekk, solid bakkeklaring og en førerplass med gode arbeidsforhold. Maskinene deler også flere av de samme komponentene, der fokuset har ligget på driftssikkerhet og enkelt vedlikehold.

RWX 1,2 Electric er en batteridreven gravemaskin på 1,2 tonn. Det 48V/200A store litiumbatteriet gir en effekt på opp til 6kW og en gravekraft på 9,7 kN. Med en brukertid på opp til seks timer er RWX sin nykommer rigget for å håndtere lange arbeidsdager. Et tomt batteri fullades over natten, noe som tar rundt 10 timer.

Maskinansvarlig Jan Sigurd Bakken ser flere fordeler med elektrisk drift.

Flere elektriske fordeler

Fordelene med mindre, elektriske gravere er mange: RWX 1,2 Electric kan enkelt manøvreres innendørs og løser oppgaver på trange flater. Samtidig slipper man eksos og miljøutfordringer i lukkede rom. Støynivået er dessuten minimalt, noe som gjør at arbeid i bygårder eller i nærheten av kontorer ikke byr på utfordringer.

Den nye RWX leveres med standard hammerhydraulikk, mekanisk hurtigkobling og skuffe – men er også tilrettelagt for innendørs meisling.

Maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken, mener elektrisk drift gir RWX 1,2 Electric gode brukeregenskaper.

Se video av RWX 1,2 Electric her!

– Etter å ha testet maskinen grundig merker vi at den er like sterk som tilsvarende dieselutgaver. Dessuten kan man senke farten på den elektriske motoren, noe som gjør graveren roligere i bevegelsene uten at man mister kraft, forteller Bakken.

– Vi oppfatter det norske markedet som modent for elektriske gravemaskiner. De klare fordelene både med utslipp og støy blir stadig viktigere, og når funksjonalitet og pris nå er på et tilsvarende nivå som dieseldrevne maskiner er det stadig færre grunner til ikke å velge elektrisk. Klimaregnskap blir også viktigere for mange bedrifter, og her kan elektriske gravemaskiner bidra, avslutter maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Tekniske data
Vekt: 1200 kg
Svingmotor: Hydro Man (ZMP-1-200)

Batteri: 48V/200Ah
Mål: 3127x950x2195 mm
Graveskuff bredde: 380 mm

Hurtigkobling: S25
Graveradius: 3224 mm
Maks gravedybde: 1735 mm
Maks gravehøyde: 3006 mm

Bomsving: 90 grader (høyre) 30 grader (venstre)

Pris: Fra kr. 120 000 + mva

Les mer og bestill RWX 12 Electric her!

Les mer om alle våre gravemaskiner her!