Stort varelager ga rekordresultat

Til tross for råvaremangel, transportutfordringer og COVID kan Wee.no vise til omsetningsrekord i 2021. God planlegging og et stort varelager er årsaken til de gode resultatene, sier eier og daglig leder, Rune Wee.

2021 går inn i bøkene som et av de vanskeligste og mest uforutsigbare årene for aktører innen maskin- og utstyrshandel i Norge. Årsaken er sammensatt, men dreier seg i hovedsak om råstoffmangel, energikrise, logistikkutfordringer og COVID-relaterte utfordringer i den globale handelen. Dette har blant annet resultert i varemangel i tillegg til en betydelig prisvekst.

Daglig leder i Wee.no, Rune Wee, brukte mesteparten av fjoråret på å håndtere produksjons- og importutfordringer. Likevel kan ha nå presentere et rekordresultat for 2021.

Rune Wee er daglig leder og eier i Wee.no

– Fjoråret var preget av mye turbulens, men likevel ble 2021 et rekordår for oss. Totalt omsatte Wee.no for 187 millioner kroner, en økning på over 11 millioner kroner fra 2020. Resultat før skatt økte med nær 40 prosent – fra 11,4 millioner til 15,8 millioner kroner, forteller Rune Wee.

– Vi er godt fornøyde med utfallet av fjoråret, spesielt når vi ser det i lys av utfordringene hele bransjen har slitt med, sier Wee.

Energisparende maskiner

Det er spesielt energisparende utstyr som Wee.no har merket stor etterspørsel etter i 2021.

– Det har vært stor interesse rundt mindre gravemaskiner, traktorer, dumpere og skogsmaskiner. Men aller mest har vi merket økt etterspørsel etter strømsparende utstyr, så som vedhuggere og -maskiner. Vi merker at vedfyring har blitt viktigere i takt med at strømprisene har skutt i været, sier Rune Wee.

Se alt vårt utstyr her!

Skogs- og vedmaskiner økte i popularitet i 2021.

Lagerkapasitet er nøkkelen

Utfordringen for mange aktører som importerer maskiner til anleggsbransjen eller landbruket, er at de ikke fikk inn varer i tide. I 2021 har det vært helt avgjørende å ha kapasitet og evne til å binde kapital i et stort varelager, sier Rune Wee.

– Om man ikke har maskiner å selge, tjener man selvsagt heller ikke penger. Vi hadde aldri nådd rekordomsetning om vi ikke hadde bestilt varer i god tid, eller turt å fylle lageret med varer. Til tider har det vært krevende, men vi er glade for å ha kommet helskinnet igjennom den uforutsigbare COVID-perioden, avslutter daglig leder og eier i Wee.no, Rune Wee.

Se alt vårt utstyr her!