Skal forhandle WeeCar på Nordvestlandet

Trademark Auto Marine, som selger både fritidsbåter, mopeder og ATV, satser nå på WeeCar sine modeller fra lokalene i Sandane.

Daglig leder og eier Dagfinn Kleppenes selger kjøretøy både for vann og land i sine lokaler utenfor sentrum av Sandane i Sogn og Fjordane. Det har han og kona Liv Synnøve gjort siden starten i 1983. Igjennom selskapet Trademark Auto Marine – som selger blant annet båtmerkene av typen Finnmaster og Pioner, samt mopeder og ATV fra Yamaha – blir Dagfinn nå forhandler for de elektriske kjøretøyene WeeCar. Salgsområdet er primært fra Sandane og sørover til Sognefjorden, og Dagfinn vil satse i et marked han vet er voksende.

– Jeg har lenge fått henvendelser fra personer som ikke lenger kan kjøre personbil, og som ønsker seg et alternativt fremkomstmiddel for å komme seg til butikken eller til bekjente. Derfor visste jeg det var et marked her når jeg første gang tok kontakt med WeeCars hovedkontor i Tysvær, forteller Dagfinn.

– Det er ofte en brå overgang for mange som er vant til å kjøre bil når de ikke lenger har fysikken til dette. Men det er tydelig at mange venner seg til de mindre kjøretøyene ganske fort. Jeg har nettopp solgt en modell til en 92 år gammel dame som håndterer sin WeeCar helt utmerket, sier Dagfinn.

Blant modellene til WeeCar er det først og fremst dem med tak Kleppenes har størst tro på. Spesielt Elise, med sin golfbilliknende form, og coupémodellen Elena, er godt egnet for Vestlandet, mener han.

Selv om WeeCar krever verken sertifikat eller registrering, er sikkerheten for de kjørende alltid i fokus, forteller Kleppenes.

– Vi vil være påpasselige med å gi god opplæring for alle som skaffer seg en WeeCar, og sørge for at de føler seg komfortable og trygge. Vi ønsker også å bruke de samme retningslinjene som NAV gjør med tanke på trafikkopplæring, trafikkregler som vi også sender med til kunden, sier Dagfinn Kleppenes, som ser frem imot å ha flere typer fremkomstmidler i salgslokalene i tiden som kommer.

Interessert i å teste en WeeCar? Kom i kontakt med Trademark Auto Marine i Sandane på tlf. 952 84 989 eller på e-post [email protected]. Hjemmesiden kan du besøke på www.trademark-automarine.no

Du kan også se alle modellene på weecar.no