Takker vedkløyver’n for massiv vektnedgang

Jan Arild Krohn trengte ikke et treningsstudio for å komme i form: På under ett år har han redusert vekta med nærmere 70 kg – mye på grunn av en vedkløyver fra Wee.no.

I mai i fjor innså Flekkefjæringen Jan Arild Krohn at noe måtte gjøres. En overvektig kropp var blitt en utfordring både fysisk og mentalt, og han begynte å se seg om etter en motiverende aktivitet for å oppnå vektreduksjon – og dermed også en bedre hverdag.

– Tidvis har jeg mistet noen kilo, men kiloene har alltid kommet tilbake igjen. Nå følte jeg at jeg trengte en aktivitet som kunne gi meg et varig vekttap og en sunnere hverdag. Og fordi jeg ikke er noen stor tilhenger av lange turer, måtte jeg tenke alternativt, forteller Jan Arild.

Løsningen ble vedkløyveren Bøk, en maskin med bensinmotor og 12 tonns kløyvekraft, som Jan Arild kjøpte hos Wee.no. Kløyveren fikk ham raskt ut i skogen og inn i regelmessig fysisk aktivitet.

Vedkløyveren Bøk fra Wee.no

Hugger gratis for bedre helse

Siden 11. mai i fjor har Jan Arild tatt med seg maskinen rundt til venner og bekjente med tilgang til skog, og produsert gratis ved for dem. Gevinsten har vært bedre fysisk form – og et knippe ved til eget bruk.

Hvor mye ved han har jobbet frem det siste året, har Jan Arild knapt oversikt over. Men at det er snakk om nærmere 20 mål med skog er han ganske sikker på.

– I starten satt jeg på en stol og fikk hjelp til å mate vedkløyveren, men nå gjør jeg hele operasjonen selv – fra mating til pakking av vedsekker. Det har vært fysisk krevende, men veldig givende og en super måte å komme i aktivitet på, sier Jan Arild.

– Vekttapet er ikke målet

Vedmaskinen har også gitt ham resultater i form av et smått imponerende vekttap.

– Siden 11. mai i fjor har jeg gått ned så mye som 68 kg. Å slanke seg er ikke målet i seg selv, men det er viktig for meg å få kontroll på helsa og øke trivselsfaktoren. Nå kjenner jeg på en større frihet, og det skal vedkløyveren ha en stor del av æren for, sier Jan Arild Krohn.

Nå gleder han seg til å kunne ta opp igjen sin store lidenskap, nemlig fiske, som ikke har vært mulig de siste årene.

– Til sommeren vil jeg ut og fiske med garn og teiner igjen, og oppleve havet med bedre helse. Men før det vil jeg arrangere en skikkelig sommerfest – og feire at jeg har lykkes med målet mitt, avslutter Jan Arild Krohn.

Trenger du en vedkløyver? Se alle våre modeller her!