5 tips til en super bilferie

Skal du på bilferie med familien i sommer? Om du vil at turen skal by på mer hygge enn konflikt, kan det være lurt å ta hensyn til disse fem tipsene. 

Bilferie er en super måte å oppleve mye på kort tid – og har definitivt fått en renessanse etter at COVID skyldte vekk alle drømmer om tropiske langturer med familien. Nå skal «alle» oppleve kriker og kroker av Norge som de aldri før har sett, og besøke slekt og gamle venner de normalt kun ser på Facebook.

Det mange ikke tenker på, er hvor stort dette landet faktisk er. Vi snakker tross alt 2316 km med vei mellom Lindesnes og Nordkapp. En 2-ukers ferietur kan faktisk bety mye tid i bilen dersom man har ambisjoner om å få med seg «alt» Norge har å by på.

Uansett mål og ambisjon: God planlegging, korte etapper og morsomme aktiviteter er viktige stikkord for at bilferien skal inneholde mer moro enn konflikter.  

Ta med deg passende fritidsutstyr på tur – da kan du ha en aktiv bilferie

For at du skal lykkes best mulig med årets bilferie, har vi laget denne lille huskelisten. Følger du våre tips vil både du, din partner, barna og dyret i bagasjeavdelingen få et best mulig grunnlag for en hyggelig opplevelse på norske veier.

TIPS TIL EN VELLYKKET BILFERIE

1. Planlegg bra – få mest mulig ut av turen

Dersom planleggingen er god, og du har Googlet deg igjennom ferieruta, vet du at du ikke går glipp av noe spennende. Involver deltakerne og la alle være klar over omfanget av turen og det meste av aktiviteter underveis – da er det færre muligheter for misforståelser og misnøye. Spør også hva som står øverst på lista til barna. Overraskende ofte vil et badebasseng på Scandic score høyere enn Torghatten i midnattssol.

Barna er nok mer opptatt av spennende utflukter enn lange timer i baksetet – så ta hensyn til dette på turen.

2. Korte etapper = fornøyd familie

Ikke alle elsker svingete vestlandsveier, spesielt ikke med en iPad i fanget. Lange timer i bilen kan fort drepe enhver ferielyst. Derfor er det viktig å ta relativt hyppige stopp – enten bikkja skal luftes eller ungene vil ha is. Åtte timer mellom hver seng kan være i overkant lenge – da anbefaler vi faktisk flytur i stedet. Har dere likevel en lang etappe som må «unnagjøres» kan en sen kveld eller natt med fordel benyttes som milsluker.

Se vårt nyeste sommerutstyr i bruk her!

3. Vær aktiv – ta med deg sommerutstyret

Det mest geniale med bilferie er at du kan få med deg ganske mye utstyr – enten i bilen eller på taket. Da kan du stoppe underveis og utforske destinasjonen og naturen på en bedre måte.  Dette kan være alt fra terrengsykkel, oppblåsbart SUP-brett eller kajakk – til vandringsstøvler, slacklines for balansetrening, fiskestenger og piknikkurver. Husk også telt og sovepose eller hengekøye – det gir fleksibilitet til å stoppe hvor og når som helst. Har du med deg en brenner kan du også lage mat i det fri – totalt uavhengig av restauranter og hotell. Så sant du ikke opplever syndefloden på bilferien er camping i det fri en kjærkommen aktivitet for de minste.  

En oppblåsbar kajakk er perfekt for bilturen. Denne modellen får du kjøpt på Wee.no

4. Ikke glem skjermer og spill

Du ventet kanskje på denne: Ha alt av skjermer og elektronikk tilgjengelig i baksetet. Du lurer deg selv dersom du tror at barna ønsker en ferie fra TikTok, Insta, FIFA og Roblox. Og dersom du er gammel nok til å huske hvordan bilferien var uten elektronikk i baksetet, vet du nok også hvordan det føles å «dø» av kjedsomhet. Så la barna «game» i bilen – og ta heller fra dem brettet når dere er fremme ved neste aktivitet.

NB! Husk også ladere, adaptere og powerbanks – og last ned filmene på forhånd, så slipper du å brenne samtlige av abonnementets Gb på første etappe.

Når dette er sagt, kan et avbrekk med en familiequiz, spørreleker, bilbingo eller «mitt skip er lastet med» være kjærkomment – så også medbrakte bøker eller tegnesaker.

5. Pakk fornuftig

Høres kanskje ut som en selvfølge, men de fleste av oss opplever ofte at det du trenger aller mest der og da – så som tannbørsten – gjerne ligger i bunnen av baggen som ligger innerst og nederst. Da kan det være lettere å kjøpe en ny enn å finne frem den gamle.

Poenget vårt er enkelt: Pakk noen klær, hygieneartikler og ladere i en liten bag eller sekk du har lett tilgjengelig. Det hjelper når du ankommer hotell eller hytte på kvelden, og ikke vil pakke ut hele bilen.

Wee.no sine Wiseowl hengekøyer er supre å ha med på bilferien i sommer.

Husk også alltid å ha jakker, varme klær og gode sko tilgjengelig i cupéen – og et teppe og en pute hver til barna vil heve komforten under turen.

En lett tilgjengelig kjølebag for mat kan også være lurt å ha med. Brus og yoghurt holder seg dermed kald, og dere får trimmet blodsukkeret jevnlig – noe som også hjelper på humøret etter mange timer i bilen.

Da gjenstår det bare å ønske god sommer – og god bilferie!

Se alle våre sommerprodukter for sjøen her – disse kan du ta med deg på tur!

Les mer våre brennere, telt og hengekøyer m.m. her!

På camping- eller fjelltur? Sjekk ut Vire – vår testvinnende brenner som drives uten rødsprit eller gass.

Brenneren Vire fyres enkelt med noen pinner og er perfekt for matlaging på bilturen.

Sjekk også ut vårt nye og praktiske Pop-up telt her!

Ønsker du tips til fine ferieveier i Norge, kan du sjekke ut denne lenken:

https://nye.naf.no/bilferie-og-reise/reise-i-norge/topp-10-her-er-norges-vakreste-bilturer/

Og denne:  https://www.tv2.no/a/11393947/

Nasjonale Turistveger – Les mer om de Nasjonale Turistvegen og planlegg ferien

Norsk Kulturarv  – Få tips til kulturarv rundt omkring i Norge. 

Les NRK’s samling av severdigheter i Norge her!

https://www.nrk.no/kultur/anbefaling_-kulturtips-til-norgesferien-_-sommerguiden-2021-1.15485472