Vangen Vannhopp – en sommerdrøm!

11 meter totalhøyde, 28 meter ovarenn og fire meter fra hoppkanten til vannflaten. Vangen Vannhopp gjør sitt til at færre savner utlandsferien i år.

– Dette har egentlig vært en idé i et par år allerede, men i år fikk vi det endelig til. Multi Industrier, som er eksperter på stillaser, har bygget selve hoppet, og selv har jeg bidratt med organisering og sponsorer. Resultatet har blitt en ungdomsmagnet av de sjeldne, og mange i Vangen og omegn er godt i gang og storkoser seg med hoppet, forteller Åge Wee, daglig leder i Wee Marine.

Åge Wee i WeeGruppen.
Åge Wee i WeeGruppen.

Sammen med Thomas Kallevik har han vært primus motor for å få prosjektepå beina i vår. Hensikten har vært å gjøre en innsats for å engasjere bade- og actionlystne ungdom i regionen – og ellers alle som tør å prøve seg.

Utover Wee.no og Multi Industrier – er Ahlsell, SpareBank 1 Sr Bank, Førre Rør, Haugesund kommune, Urbanhus og Ramirent engasjerte sponsorer.

Aktivitet i hele sommer

Vangen Vannhopp, som offisielt ble åpnet før helgen, skal stå åpent og kostnadsfritt til bruk frem til 20. august, og vil driftes av ungdommen selv. Hensikten er å hoppe minst tre timer om dagen, og alle som ønsker kan delta når de har registrert seg på Vangen Vannhopp sin felles Facebookside. Sikkerhetsutstyr som hjelm, vest og tannbeskytter er påbudt, og de to førstnevnte lånes ut på stedet.

Se gutta hoppe fra Vangen Vannhopp her!

Skjermbilde 2020-06-22 kl. 13.41.49

– Det hoppes stort sett med slalåmski, men også snowboard, akebrett og snowracere benyttes. WeeGruppen har levert både kunstgress i ovarennet og bobleutstyr i vannflaten for en mykere landing. Da skulle det meste ligge til rette for akrobatikk og moro, sier Åge, som anbefaler bruk av våtdrakt.

Se vårt utvalg av vannsportutstyr her!

Selv har han ikke planer om å teste hoppet.

– Jeg kjenner fortsatt mine egne begrensninger, smiler Åge.

Vangen er Haugesunds største badeplass, og et samlingspunkt på sommeren. Nylig hentet Åge og andre dykkere i Slettaa Dykkerklubb opp 40 sykler som var dumpet i viken. I tillegg til ryddingen er Vangen nå oppgradert med ny badebrygge.

– Nå håper vi at så mange som mulig vil prøve seg når de er på badetur i sommermånedene. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet allerede, så vi venter full aktivitet uansett vær, avslutter Åge Wee.

Les våre tips til sommerleker og utstyr for hele familien!

m3Zqlhxw 2