Mini-dumper: Hva skal jeg velge?

Stadig flere skaffer seg mini-dumper til profesjonell eller privat bruk. – Utvalget er stort, så tenk nøye igjennom ditt behov, råder daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

Markedet for mini-dumpere har eksplodert de siste årene, forteller Rune.

– Da vi startet med dumpere for rundt 10 år siden, solgte vi én og annen. I år ser vi at langt flere har fått øynene opp for hvor praktiske disse maskinene er. Kundene er alt fra hytteeiere som skal frakte utstyr langt fra hovedveien, til småbrukeiere eller folk som bare pusler i hagen. Og så er det proffmarkedet, som går for de dyrere, hydrauliske dumperne som er firehjulsdrevne, laster selv og har en nyttelastkapasitet på opp til 1000 kg, forteller Rune.

I de øverste priskategoriene finner du også dieseldrevne dumpere, samt dumpere med førersete. For folk flest står valget likevel primært mellom de elektriske og de bensindrevne mini-dumperne, forteller Rune.

– Våre bestselgere har en kapasitet fra 300 til 500 kg, og den mest populære modellen heter Thomas og er bensindrevet. Fordelene med våre bensindrevne modeller er at de alle har belter, og tar seg frem i tøffere terreng enn våre elektriske dumpere, som har dekk. De bensindrevne er også en del rimeligere enn de elektriske modellene, forteller Rune Wee.

Stillegående

De elektriske modellene har imidlertid sine klare fordeler, forteller Rune.

– De slipper ikke ut avgasser og er helt stillegående, noe som betyr at du aldri plager folk i nærheten. Dermed kan du med god samvittighet jobbe i hagen på søndager. Du kan også enkelt ta dem med innendørs, som er en fordel under lagerarbeid eller oppussing, sier Rune.

– Dumperen er i praksis en motordrevet trillebår, noe som betyr at man kan fortsette å jobbe på tomten selv om fysikken er i ferd med å skrante litt. Vi ser at mange som investerer i vedhuggemaskiner også ønsker seg mini-dumper for å håndtere all veden. På den måten går jobben fra et svare strev til en lek, avslutter daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

Wee.no sin rimeligste modell er bensindrevet og heter Ole. Med MVA koster modellen 8 750 kroner. Den dyreste modellen heter Frank og koster kr. 75 000 + mva.

Se alle våre modeller og prisene her!

4x4 elektrisk www.mini-dumper.no a 18Elektrisk minidumper.