Wee Marine med på oppretting av dykkerklubb i Haugaland

Nyetablerte Slettaa Dykkerklubb har som mål å samle all sportsdykking i Haugesundsregionen inn under én klubb. Dalig leder i Wee Marine AS, Åge Wee, blir leder for den nye klubbsatsingen.

På Haugalandet er det flere dykkerklubber som nå ønsker å etablere et felles og sentralt klubbhus og dykkesenter, som all regional dykking kan samles rundt. Som et resultat av dette ble Slettaa Dykkerklubb stiftet i februar i år. De mest sentrale personer bak etableringen utgjør blant annet grunnleggeren av Project Aware Smedasund, Åge Wee, som er styreleder for klubben. Med seg har han nestleder Lars Einar Hollund, samt styremedlemmene Willy Smedsvig, Rune Hobbesland, Øyvind Sjo og Torbjørn Brekke.

Klubblederen ser store fordeler ved å samle all dykkersport i regionen under étt og samme tak.

– Samlet er det over 300 medlemmer i de eksisterende klubbene i regionen. Samtidig er det mange sportsdykkere som dykker uorganisert, eller som ikke aktivt dykker grunnet manglende tilbud. Vi ønsker å gjøre noe med dette, og skape trygge rammer for alle unge som ønsker å bli kjent med fritidsdykking, sier klubbleder og daglig leder i Wee Marine, Åge Wee.

Investerer i klubbhus

Klubben ble nylig godkjent av Norges Dykkerforbund og Rogaland Idrettskrets, og ledelsen i Slettaa dykkerklubb jobber nå med å prosjektere et egnet klubbhus for dykkeraktivitetene. Mens dette prosjektet pågår har Wee Marine sponset midlertidig lagerhus for klubben, som skal opp på Hasseløy Eiendom sin tomt på Bakarøy.

– Vi har en god dialog med kommunen og håper å få et permanent klubbhus med sentral plassering på plass innen fire år. Samtidig håper vi at også næringslivet vil sponse vårt prosjekt fremover, slik at vi kan sikre et godt tilbud for unge med dykkerinteresse i regionen, sier Åge Wee.

Overtar Project Aware

Tre år etter at han og kompanjong Willy Smedsvig startet miljøarrangementet Project Aware Smedasund, overlater de nå ansvaret for ryddeaksjonen til den nye dykkerklubben. Slettaa dykkerklubb blir også involvert i utsetting av «falske rev» og hummerhus for Foreningen hummerhus, som utplasseres i sjøen for å berike dyrelivet i området.

– Det er helt naturlig at den nye klubben overtar arrangementet Project Aware Smedasund, da dette handler om dykkernes egen innsats for undervannsmiljøet i området. Her er det mange ildsjeler, og derfor er ryddeaksjonen i trygge hender framover, avslutter Åge Wee.