Havnesuksess med Wee-utstyr i Tromsø

Sommeren 2016 sto det nye havneanlegget i Tromsø sentrum klart. Ett år senere har havna blitt en naturlig del av et levende byrom.

Investeringen på 12 millioner kroner i fjor resulterte i 60 båtplasser og en flytende promenade i Tromsø sentrumshavn. Havnedirektør i Tromsø Havn, Halvar Pettersen, forteller at investeringen har gitt byen en havn både brukerne og byens befolkning nå nyter godt av.

– Vi er veldig fornøyde med de nye bryggene og synes det har fungert kjempebra. Bryggene er robuste, funksjonelle og estetisk fine. Da vi valgte de var det spesielt estetikken og funksjonaliteten vi la til grunn, i tillegg til at de passet godt med det øvrige vi har i havna, sier Pettersen.

– Både kaiene og utriggerne matcher hverandre godt estetisk, og anlegget fungerer også godt om vinteren. Det er ingen som glir på det og sikkerhetsmessig er det derfor også veldig bra, utdyper havnedirektøren.

DCIM100MEDIADJI_0027.JPG
Tromsø sentrumshavn

Pettersen legger til at tilbakemeldingene fra både brukerne av havna og byens befolkning forøvrig er positive, og at deler av havna brukes mye som en del av byrommet.

I fjor ble det også satt opp undervannsbelysning på bryggene, noe som ga havna stor oppmerksomhet i bybildet.

– Det var utrolig gøy og gjorde folk enda mer oppmerksomme på havna. Da blir den brukt og vi har fått en havn som er en tilgjengelig og attraktiv del av byrommet, sier Pettersen.

Daglig leder i Wee Marine, Åge Wee, er godt fornøyd med tilbakemeldingen på sine utriggere.

– Anlegget i Tromsø har blitt praktfullt og er et eksempel til etterfølgelse. At våre utriggere gjør jobben i nord, spesielt med tanke på glidesystemene for tidevannet, er vi selvsagt godt fornøyde med, sier Wee.