Kraftig nedbør øker salget av ATV-utstyr

Beitepusser AT145 er en nyhet fra Wee.no

Store nedbørsmengder i sommermånedene har ført til store utfordringer for landbruket. Med fuktige og skadeutsatte enger kommer den lette ATV’en til sin rett.

En svært regntung sommersesong, spesielt i de vestligste fylkene, har ført til utfordringer både for større og mindre jordbruk. I juni måned alene ble det målt over 300 mm nedbør i deler av Rogaland, med flere regioner i Sør-Norge hakk i hel.

Når det blir fuktig nok i bakken ødelegges gresset, og spesielt ved slåing skaper tunge traktorer trykkskader på mark og eng. Under slike forhold kommer lettere maskiner som ATV og relatert utstyr til sin rett, forteller Jan Sigurd Bakken, maskin- og landbruksansvarlig hos Wee.no.

– Mange steder i landet har 2017 minnet om et uår med tanke på all nedbøren. Ugressplanter som lyssiv og revebjeller har fått gode kår til å vokse, og for mange handler det nå om å rydde for neste sesong. Fare for trykkskader på jord har dermed gjort ATV’en mer aktuell enn noen gang, fortelle Bakken.

Bakken kan fortelle om en eksplosiv salgsøkning på ATV-utstyr.

– Leveranser på beitepussere for ATV har totalt økt med 50 prosent i første halvår i forhold til 2016, og enkelte forhandlere melder om en økning på over 100 prosent. Bruk av relatert ATV-utstyr har økt jevnt de siste årene, både for transport, dyrefor og snørydding, men det er liten tvil om at årets vår- og sommervær har økt populariteten til ATV’en ytterligere, avslutter Jan Sigurd Bakken.

Wee.no satser nå på en ny modell beitepusser for ATV, AT145. Den nye modellen er ekstra bred og har en kraftig 2-sylindret Kholer-motor på 20 hk. Den større klippebredden betyr ikke bare bedre rydding, det betyr også mindre kjøring og den blir derfor mer skånsom for underlaget.

Se pris og les mer om AT145 her!

Nyheten AT145 selger godt grunnet det dårlige været.
Nyheten AT145 selger godt grunnet det dårlige været.