Brenneren VIRE – og annet utstyr du trenger i en krisesituasjon

VIRE

Konsekvensene av et lengre strømbrudd er noe svært få nordmenn tenker så mye på. Dersom strømmen ryker er en varmekilde bare én av flere ting du bør ha tilgjengelig.

I hverdagen er det få av oss som tenker over betydningen av strømmen i støpselet og tilgangen til rent vann i springen. Men dersom en krise oppstår, enten den er av naturlig eller menneskeskapte årsaker, kan vi fort befinne oss uten tilgang til det mest essensielle. Da er veien kort fra komfort til ubehag – eller til og med fare.

– Dersom du av en eller annen grunn mister strømmen over tid, er det viktig å ha et nødlager på plass. Dette gjelder både mat og drikke, lys og varmekilder, legemidler, førstehjelpsutstyr og hygieneprodukter, forteller daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

DSB, eller Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, har lagt ut anbefalinger på utstyr som folk flest bør ha tilgang til for å klare seg i 72 timer. Noe av dette utstyret sitter folk flest på allerede, men mye må vi gjerne planlegge ekstra for, sier Rune.

Rune Wee
Rune Wee

– Ikke alle har vanntanker med ekstra drikkevann i kjelleren, ekstra mengder holdbar mat og hermetikk, eller til og med en lommelykt eller en lighter liggende klar. Da blir rådene dyre når krisen først oppstår. Folk flest skal jo ikke gå rundt å bekymre seg for dette, men å ha en plan og et minimum av ressurser klare i tilfelle strømbrudd kan vise seg veldig lurt, sier Rune Wee.

Han trekker frem noen produkter i Wee.no sitt sortiment som kan være lurt å ha i bakhånd:

VIRE – den smarte brenneren

En bærbar og smart brenner som fyres på kvist, og dermed ikke trenger gass, rødsprit eller annet drivstoff. Brenneren skaper god varme og passer bra for varming av mat og vann. VIRE veier 1,3 kg, leveres med lagringspose og koster kr. 1250. Se og bestill produktet her

VIRE
VIRE

Wee sin håndvask med vanntank

Denne praktiske, portable håndvasken har både vanntank med fotpumpe og såpedispenser. Tanken rommer ca. 20 liter vann. Vasken har fleksibel avløpsslange for spillvann, og kan kobles sammen med bærbart toalett. Dermed sikrere du både vanntilgang og hygienen dersom vannkranen skulle «gå tom». Les mer og bestill her.

Skjermbilde 2020-10-29 kl. 14.50.13Solcellepanel 20 W

Om strømmen blir borte kan det være greit å lage sin egen. Med Wee sitt solcellepanel kan man lade batterier og få strømmen tilbake i lykter, mobiler og annet viktig utstyr. Panelet har regulator, og koster kr. 1 250. Les mer her!

Bærbar og oppladbar LED-lampe

Vanntett lykt som er lett å ta med seg og som har en kraftig magnet i basen for å kunne stå stødig på metallflater. 16 Watt lampe som gir 1200 lumen med lys, og lampen lyser i sju timer på full styrke. Lader medfølger – denne kan du lade i bilen. Les mer og bestill her!

Ask vedkløyver for tennved

Effektiv og smart vedkløyver som kløyver tennved med håndkraft. Dermed slipper man å holde og hugge mindre kubber med øks, som utgjør en skadefare. Kløyveren holder vedkubben stramt og deler enkelt kubber opp til Ø16 cm diameter. OBS: Fyringsved bør man hugge en tid i forkant slik at den tørker og er brennbar når du trenger den. Les mer og bestill her!

vedkløyver ask

Evakueringsmaske ved brann

Giftig røyk utgjør som regel den største faren for personer som utsettes for brann, og ikke sjelden er det svært vanskelig å ta seg ut av bygninger dersom omgivelsene er fylt med helseskadelig røyk. Denne CE-godkjent evakueringsmasken trekkes over hodet og inneholder et pustefilter med varighet på 40 minutter. Les mer og bestill her!

Growbag flomsekker

Flom og oversvømmelser blir stadig vanligere, og det er ikke alltid hjelpen er å finne i umiddelbar nærhet. Da er det greit å ha noen GrowBags på lager: Growbag er en biologisk nedbrytbar striesekk med en neve «slush» pulver som absorberer vann. Pulveret omdannes på kort tid til vanngel, og blir da like tett og massiv som en sandsekk. Dermed er Growbag effektiv både for å samle og stoppe vannmasser. Les mer og bestill her!

GrowBag2

Her kan du lese DSB sine råd og komplette lister over hva du trenger for å være forberedt på midlertidig krise.