Vil bli ledende på kjøretøy for bevegelseshemmede

Nå lanseres en helt ny serie registreringsfrie, elektriske kjøretøy myntet på personer med bevegelsesutfordringer. Serien inneholder både små sammenleggbare kjøretøy og transportmidler med cupé og varmeapparat.

Det nyopprettede selskapet WeeCar AS, som er en del av Wee Gruppen, lanserer nå en serie elektriske fremkomstmidler som er bygget for å assistere bevegelseshemmede i daglige gjøremål, enten dette er innendørs på vei mellom stuen og kjøkkenet eller på lengre handle- eller friluftsturer.

WeeCar-serien består i første omgang av fire modeller: Den lille og sammenleggbare WeeCar ELvis; ELbjørg med offroad-dekkene; arbeidshesten ELise med tak og ”flaggskipet” WeeCar Elena – sistnevnte med en liten cupé, to dører og varmeapparat. Motorkapasiteten varierer fra 300 til 1400 W, og kjøretøyene har en toppfartssperre på 10 km/t og en kapasitet på mellom 20 og 60 km mellom hver lading. WeeCar er registreringsfrie og kan kjøres av alle.

Daglig leder i WeeCar, Glenn Larsen, mener det finnes et stort marked for kjøretøyene i Norge.

– Vi har en stadig økende andel aldrende pensjonister som ikke lenger har sertifikatet for bil, men som fortsatt har lyst til å komme seg ut og rundt. Mange sliter med bevegeligheten, mer er ikke bevegelseshemmede nok til å ha krav på støtte fra det offentlige. Vi får også henvendelser fra barn av bevegelseshemmede som ønsker kjøretøy til sine foreldre, sier daglig leder i WeeCar AS, Glenn Larsen.