Denne slåmaskinen redder insektene

Nyheten Hanmey BioCut 9GJ-210 representerer Wee.no sin lansering av bærekraftige slåmaskiner.

Fingerslåmaskinen Hanmey BioCut 9GJ-210 er en nyhet utviklet for å møte kravene til et mer bærekraftig landbruk. Dette er en slåmaskin som kutter lavt nede på stråene slik at gress og andre vekster legges flatt mot bakken. Fingerslåmaskinen har ingen stengelbehandling, og dermed blir Hanmey BioCut skånsom mot insekter, som lettere slipper unna uten skade. Fordi gresset ender opp i full lengde, egner fingerslåmaskinen seg godt for de som driver tørking etter hesje- eller stakksystemet, men også for bakketørking.

Hanmey BioCut 9GJ-210 har skånsomme egenskaper som hverken rotorslåmaskinen, skiveslåmaskinen eller sleggeslåmaskinen kan tilby, sier maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Hanmey_BioCut– På mange måter er vi tilbake til tidlige slåmaskiner med denne modellen – den gangen hesten sto for drivkraften. Bærekraft var trolig ikke i alles bevissthet den gangen, men utstyret de brukte var bærekraftig i form av at de sparte insektene. Som vi alle vet i dag er insektene svært viktige, blant annet for vår matproduksjon, og vi må derfor bidra med å benytte utstyr som skåner dem, sier Jan Sigurd Bakken.

Utviklet for små traktorer

Nyheten er beregnet på små traktorer fra 30 hk med PTO-drift og en hastighet på 540 rpm. Med sine 270 kg er den lett i vekt og lett å håndtere. Hanmey BioCut er utviklet med dobbel kuttefunksjon, der både fingrene og knivene beveger seg samtidig. Dermed drar den ikke med seg gresset når den klipper. Hanmey BioCut 9GJ-210 har en arbeidsbredde på 210 cm, og både fingrene og knivene er utskiftbare. Prisen på fingerslåmaskinen er kr. 23 750 inkl. mva.

Les mer eller bestill BioCut her!

Hanmey_BioCut_1